donderdag 10 januari 2013

Tudor dolls house / poppenhuis

Mijn vriendin, Rita, heeft een geweldige Tudor poppenhuis, daar ben ik helemaal weg van. Als je ziet hoe ze dat gemaakt heeft? Dat hebben jullie nog nooit ergens gezien en dat meen ik!
Al jaren kriebelt het bij mij om ook een Tudor poppenhuis te bouwen, dus proberen uit het "losse polsje"zoals Rita dat zegt, maar ik heb een richtlijn nodig. Een bouwtekening en dan hoeft het niet precies hoor, maar ongeveer?
Dus ben al jaren aan het rommelen en daar kwam de nieuwe poppenhuis en miniaturen uit, en daar staat ook zo'n tudor huis in, maar ja... wij hebben nog 2 oude engelse bladen waar ook een heel mooi huis in staat, die ik toch weer mooier vind.
Dus.............heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben gaan "rommelen", want ach... heb toch niks te doen en ruimte zat! lol..... (John zei al dat hij in mijn schuur moet blijven staan omdat hij toch wel groot is? nou wat denken jullie zelf? lol)

Dit is hoe het ongeveer moet worden....

En daar gaan we dan....
Dit is het begin, maar wat een verslaving jammer dat je dan nog moet werken en de depri dingen doen he? lees het huishouden.....
De balken....

Dat moet je dus lijmen op de grondplaat mij benieuwen.. en jawel hoor het blijft staan?

En het staat nog steeds? ok... volgende stap.... de randen voor de 1e verdieping maar jeetje wat was dat onduidelijk beschreven zeg? zoek het uit effect.. nou dat doen we dan toch?

En ook dat staat.. jeetje? ..... nu de consoles maar ja de geleider versprong nog wel eens en kreeg ik dus dikke en dunne maar ik vind dat wel weer wat hebben gigigigi
Daar ben ik tot nu toe.... hou jullie op de hoogte hoor! maar dit is wel verslavend? maar ja wil nog muisjes maken voor de beurs en en en... zucht.. waarom zijn die dagen zo kort he?